18 Şubat 2011 Cuma

Nişasta Bazlı Şeker


Haberoku.net adlı bir sitede okuduğum haberde;

Akdağ, cinsine bağlı olmaksızın şekerin fazlasının herkese zararlı olduğunu vurgulayarak, "Bu ana gerçek ortada dururken, bu tarz tartışmalar bu gerçeğin gözden kaçırılmasına yol açabiliyor" diye konuştu.

Kansere yol açan sebepler tartışılacaksa, her gün ele alınması gereken hususun sigara olduğunu söyleyen Akdağ, "Ancak bazen yan konular ön plana çıkıyor ve halkın kafası karışıyor" şeklinde konuştu.

Bu konunun bilimsel heyetler dışında tartışılmasının da doğru olmadığını aktaran Akdağ, "Her önüne çıkanın uzmanmış gibi açıklamalar yapması doğru değil. Özgür bir ülkedeyiz, herkes görüşlerini açıklayabilir ama basını da genel olarak duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.
yazıyordu.

Şunu söylemeliyim ki, çok kızdım, hatta sinirlendim.
Bizden istenen, duyduğumuz herşeye inanmamız, araştırmamamız, bilmememiz, görmememiz...

İnsanlar ne zaman bir gerçekle karşılassa, o gerçeği su yüzüne çıkarmaya çalıssa hemen birileri 'aman be adam sende, buna kadar daha neler var, sen git önce onlarla ilgilen' diyor.

Tamam belki basın abartıyor olabilir, gereksiz sansasyonlar üretiyor olabilir ama ben ve benim gibiler basın değiliz. Birşey duyduk araştırırız, araştırmalıyız da zaten. Herkes böyle yapmalı.

Hergün ele alınması gereken husus sigaraymış.
Zaten şekerin hertürlüsü zarar boşver onu konuşmayalım sigarayı konuşalım.
Zaten hertürlü yağ zararlı, onu da boşver konuşmayalım.
Katkı maddesiz fabrikasyon ürün de olmaz, e onu da konuşmayalım.
Mısırın, soyanın, bezelyenin genetiği değiştirilmiş, olan olmuş zaten dönüşü yok bunu da konuşmayalım.
E ne konuşalım, zaten sigaraya bağımlı olanlar bırakamayacak, ne söylersek söyleyelim, ne kadar sansasyon yaparsak yapalım sigara içildikçe içilecek.
Tamam o zaman sigarayı konuşalım. Nasıl olsa konuşmak birşeyi değiştirmeyecek.

Katkı maddelerini, zararlı yağları, glikoz şurubunu, nişasta bazlı şekeri konuşursak bilinçli insanlar uyanır da sektör zarar görür mazaallah naparız sonra.

Susun susun kimse birşey söylemesin...